İNTERNET ÜZERİNDEN TELEVİZYON SEYRETMEK

 

Dünya hızlı bir şekilde değişti/değişiyor. Artık uydu anteninden seyrettiğimiz televizyonu internet üzerinden de seyreder hâle geldik. Televizyonu internet üzerinden akıllı cep telefonundan, tabletten, bilgisayardan ve akıllı televizyonlardan seyrediyoruz.

Her evde tablet ve bilgisayar olmadığı gibi bu aletler seyir zevki de vermiyor. Akıllı cep telefonunu ise bu işe dahil etmiyorum. Geriye kalıyor bildiğimiz Televizyon kutusu/aleti.

Evlerimizde bulunan televizyonlar internet yayınını almıyor. İnternet yayınını alan akıllı televizyonlar ise hem pahalı hem de evdeki televizyonu atıl vaziyete getirdiği için israf olarak görülüyor. Bunu gören mucitler uydu anteni ile çalışan televizyonları akıllı Televizyon haline getirecek aletler icat etmişler. Bilhassa Çin bu işe rehberlik etmiş. Bu aletlere de TV Box adını vermişler.

İnternet üzerinden yayın yapan televizyon Platformları bilhassa Film/Dizi ve Spor karşılaşmalarını yayımlanmasında öne çıkıyorlar. Bunlar insanların bunu nasıl seyredebilirim diye merakını arttırıyor. Gördüklerimden ve duyduklarımdan  benim de merakım arttı. Acaba evdeki televizyonu nasıl akıllandırabilirim ve burada hangi TV Platformlarını seyredebilirim diye. Bu araştırmalar epey vaktimi aldı ve sadece Televizyon seyredebilmek için hangi marka TV Box kullanmam lazım diye.

TV Box’lar gençler için çok çeşitli amaçlarla kullanılıyor. Bu sebeple çok amaçlı kullanılabilen kutular yapmışlar. Bunların tamamı Android işletim sisteminde. Bizim gibi sadece film ve spor müsabakası seyretmek isteyen kişiler için  Mi TV Stick diye bir alet keşfettim. Bunu aldım ve evde hanımla beraber çok verimli bir şekilde kullanıyoruz. TV Stick dahil bütün TV BOX’larda “Tivibu go” hariç bütün TV uygulamaları var. Türk Telekom sadece bazı marka akıllı televizyonlar için Tivibu go uygulamasını yapmış. Onu da bilgisayar ve tabletten seyrediyorum.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YENİ MODEM

E-FATURA/E-ARŞİV FATURA VE E-ARŞİV FATURA